PËRFITIMET E VITAMINËS C

Vitamin C Vorteile
PËRFITIMET E VITAMINËS C

Vitamina C, e njohur edhe si acidi askorbik, është ndoshta më e njohura nga të gjitha vitaminat. Gjendet kryesisht në perimet e freskëta (veçanërisht në speca, agrume, manaferra, kivi) është i përfshirë në shumë procese metabolike dhe mbron qelizat nga komponimet agresive të oksigjenit (radikalët e lirë). Furnizimi adekuat i vitaminës C është veçanërisht i rëndësishëm për të moshuarit dhe duhanpirësit, pasi ata shpesh kanë mungesë.

  • V – kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar (gjatë dhe pas aktivitetit fizik intensiv).
  • V – kontribuon në formimin normal të kolagjenit për funksionimin normal të enëve të gjakut, kockave, kërcit, lëkurës, dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve
  • V – kontribuon në funksionimin normal të sistemit nervor
  • V – kontribuon në metabolizmin normal të prodhimit të energjisë
  • V – kontribuon në funksionin normal mendor
  • V – ndihmon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ
  • V – ndihmon në reduktimin e lodhjes dhe lodhjes
  • V – kontribuon në rigjenerimin e formës së reduktuar të vitaminës E

* Suplementet dietike nuk mund të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe të shëndetshme.

* Para çdo lloj trajtimi, duhet të bëhet një konsultë me një mjek për të marrë informacion për mungesën e vitaminës nëse është e nevojshme.

Rrezik! Sasitë nuk janë të detyrueshme dhe mund të ndryshojnë. Suplementet dietike nuk duhet të përdoren si zëvendësim për një dietë të ekuilibruar dhe të larmishme. Të gjitha shërbimet në vendet e Vitamin Lounge kryhen nga mjekë të pavarur apo praktikues alternativë(Gjermani) që vendosin si të administrohet infuzioni dhe për sasinë e përbërsve pas një anamneze të kujdesshme apo analizave të gjakut. Ju lutemi vini re mohimin e përgjegjësisë.

*Përbërësit e infuzioneve mund të administrohen individualisht ose në sasi specifike. Vendimi i takon vetëm mjekut mjekues ose naturopatit (Gjermani), pas një ekzaminimi paraprak të detajuar. Vendimi i takon vetëm mjekut ose praktikuesit alternativ (Gjermani), pas një ekzaminimi paraprak të detajuar. Këto nuk janë produkte nga Vitamin Lounge GmbH, përbërësit merren nga mjekë të pavarur partnerë ose praktikues alternativë (Gjermani) nga farmacitë. Në rast efektesh anësore ose ankesash, ju lutemi konsultohuni menjëherë me mjekun kujdestar ose praktikuesin alternativ(Gjermani).

Shënim i mëtejshëm:

Rezervimi i shërbimeve të paraqitura në platformën Vitamin Lounge bëhet ekskluzivisht ndërmjet mjekut ose naturopatit të pavarur dhe pacientit. Të gjitha të drejtat që rrjedhin nga përfundimi i rezervimit duhet të pretendohen ekskluzivisht kundër mjekut ose mjekut jo-mjekësor (Gjermani).