Scroll Top

PËRFITIMET E VITAMINËS D

Frau am Strand im Kleid
Përfitimet e vitaminës D

Vitaminat D janë të nevojshme për metabolizmin, sistemin imunitar, forcën e muskujve dhe formimin e kockave. Ato janë të rëndësishme për: rregullimin e ekuilibrit mineral, përthithjen e kalciumit, magnezit dhe fosfateve nga ushqimi.

  • V – kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar
  • V – kontribuon në ruajtjen e funksionit normal të muskujve
  • V- kontribuon në ruajtjen e kockave normale
  • V -kontribuon në ruajtjen e dhëmbëve normalë
  • V – ka një funksion në ndarjen e qelizave
  • V – kontribuon në përthithjen/shfrytëzimin normal të kalciumit dhe fosforit
  • V – kontribuon në nivelet normale të kalciumit në gjak
  • V – është i nevojshëm për rritjen e shëndetshme dhe zhvillimin e kockave tek fëmijët
  • V – kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar te fëmijët
  • V – Ndihmon në reduktimin e rrezikut të rënies që shoqërohet me paqëndrueshmëri posturale dhe dobësi të muskujve. (Rënia është një faktor rreziku për fraktura tek burrat dhe gratë e moshës 60+)

Rrezik! Sasitë nuk janë të detyrueshme dhe mund të ndryshojnë. Suplementet dietike nuk duhet të përdoren si zëvendësim për një dietë të ekuilibruar dhe të larmishme. Të gjitha shërbimet në vendet e Vitamin Lounge kryhen nga mjekë të pavarur apo praktikues alternativë(Gjermani) që vendosin si të administrohet infuzioni dhe për sasinë e përbërsve pas një anamneze të kujdesshme apo analizave të gjakut. Ju lutemi vini re mohimin e përgjegjësisë.

*Përbërësit e infuzioneve mund të administrohen individualisht ose në sasi specifike. Vendimi i takon vetëm mjekut mjekues ose naturopatit (Gjermani), pas një ekzaminimi paraprak të detajuar. Vendimi i takon vetëm mjekut ose praktikuesit alternativ (Gjermani), pas një ekzaminimi paraprak të detajuar. Këto nuk janë produkte nga Vitamin Lounge GmbH, përbërësit merren nga mjekë të pavarur partnerë ose praktikues alternativë (Gjermani) nga farmacitë. Në rast efektesh anësore ose ankesash, ju lutemi konsultohuni menjëherë me mjekun kujdestar ose praktikuesin alternativ(Gjermani).

Shënim i mëtejshëm:

Rezervimi i shërbimeve të paraqitura në platformën Vitamin Lounge bëhet ekskluzivisht ndërmjet mjekut ose naturopatit të pavarur dhe pacientit. Të gjitha të drejtat që rrjedhin nga përfundimi i rezervimit duhet të pretendohen ekskluzivisht kundër mjekut ose mjekut jo-mjekësor (Gjermani).